tisdag, januari 30, 2007

Tillägg: Radiotjänst

Justja, måste bara tillägga en rolig sak som händer. Det ringde i min telefon här nu på kvällen, och som jag alltid gör är att jag stänger av ljudet på TV:n för jag tror alltid att det är Radiotjänst som ringer. Kollar på nummerpresentationen för att se vem det kan vara. Är ett skyddat nummer. Hmm... vem kan det vara?

Så jag svarar och hör till min fasa att det är en norrländsk dialekt i luren.
"Hej jag ringer från radiotjänst i Kiruna, har du hört talas om oss?",
"Nja, sa jag"
"Tänkte bara höra om teveavgiften ska betalas av dig eller någon annan i hushållet?",
"Nja, jag har inte hunnit skaffa TV än, för jag har nyss flyttat in"
"Jaha, men har du tanke på att skaffa TV?"
"Nja, jag får se, ska jag anmäla då eller?"
"Ja, inom två veckor ska du göra det"
"Jaha"
"Men du har ingen annan apparat som kan ta in TV-signaler? Typ TV-kort i datan?", (vad ska jag säga biatch? Ja, det kanske jag har! skicka en faktura vettja!)
"Nej det tror jag inte..." säger jag.

Vi lägger på luren.

Alltså det är ju patetiskt egentligen. Hon fattar ju att jag ljuger. Och jag vet att hon vet att jag ljuger. Men det bästa är att hon inte kan göra något åt det. Fast om jag var sån där nisse som satt och ringde så skulle jag flippa ur och typ säga "hallå, jag vet att du har en TV, ska du inte betala?".

Stegö-Chilo är min idol. Heja dig! Om inte hon betalar tänker inte jag heller betala... Jag har hört att det är skitdyrt med TV-avgift. Så ge mig en snigeljävel så sätter jag den gladeligen på ögat.

Jag haaaaaaatar sniiigel!

Yo soy una Estrella

Snabb recap om vädret. Underbart att våren har kommit. Idag var det säkert 7 grader varmt och solen stekte sönder all snö.

Var på Östra idag på förmiddagen och tittade på sjuka människor. Vissa var sjukare än andra och andra var friskare än vissa.

Igår fick jag en rolig överraskning av Försäkringskassan. Av någon anledning, jag förstår inte riktigt hur det har gått till, så har jag fått för lite bostadsbidrag år 2005 (!). Så i april kommer jag få en liten present på 1 700 kr av pappa staten. Desutom var de snälla nog att lägga på ränta på 33 kronor. Det är bara att tacka och ta emot säger jag. Och nu antar jag att jag överhuvudtaget har för lite bostadsbidrag, så jag kan nog räkna med de där pengarna varje april. Tack tack Reinfeldt och Borg, det är jag värd! Eller egentligen, då var det ju Nuder och Persson.

Den måste jag erkänna att jag har börjat bli beroende av chips. Jag har ätit tre påsar de senaste tre veckorna ungefär i snitt. Chips är så asgott så ni anar inte. Häromdagen gick jag till Coop Konsum och utnyttjade det oemotståndiga erbjudandet om att köpa två påsar Estrellachips för 30 kr. Ganska bra pris faktiskt. Billigare än Willys där jag brukar handla onyttigheter i vanliga fall. Ibland gör jag stora räder dit enbart för att köpa snask och snisk.

Vardagslyx är bra. Jag ska försöka lyxa mig lite mer det här året. Kanske...

Jag är inte orolig för att jag ska gå upp i vikt. Jag har gått ner 20 kg sen jag flyttade hemifrån till Göteborg hösten 2004. Jag fattar inte riktigt var de där 20 mjölkpaketen satt på mig förut...

5 semlor nu and counting. I'm gonna clog my arteries.

Jag har kommit på att Östra sjukhuset är typ större än Västerås centrallasarett. Nya pyskkliniken är snygg. Nyfunkis. Tänk om alla sjukhus såg ut så.

Förresten är jag helt såld på Rome. Fantastiska skådespelare och vackra miljöer. Jag återkommer med en utförligare rapport.

lördag, januari 27, 2007

Våren är här, eller den VAR här iallafall...

Så igår kom då äntligen våren till oss här i Göteborg. För mig var det så underbart för jag hatar snö med allt vad det innebär. Så all skitsnö försvann. Japp, så är det, nu är det åter grönt på gräs och torg och tacka fan för det säger jag bara. Tyvärr blev det lite kallare idag så regnet har frusit på, men det gör inget. Bara vi slipper all snö.

Nåja. Igår var jag på ett seminarie om diverse mag-/tarminfektioner. Det var ganska intressant, men den roligaste stunden av alla var när vi slutade. Sådetså. Snacka om frihetskänsla. Igår fick jag förresten brev från CSN med min acumulerade studieskuld. Bara 135 000 kr. Som hittat.

Idag läste jag lite skolarbete ett par timmar imorse. Men sen var det så tråkigt så då fick jag för mig att städa upp lite i köket och att gå och slänga tidningar och gamla plastförpackningar.

Jo förresten, igår så tittade jag på det Sopranosavsnitt som jag missade p.g.a. en tågresa i höstas. Och det var helt otroligt. Jag laddade hem nån sorts HDTV-version som var på 800 megabajt. Och jag har aldrig sett en sån bra bildkvalitet som det var alltså. Helt otroligt! Och sen på min fina LCD-data så blev det ju som att jag tittade på en liten fin LCD-TV. Helt makalös bildkvalitet var det! Man såg kvisslor och pormaskar i högdetalj i fru Sopranos feja.

Sen har jag fortsatt att titta på Rome som är min nya favoritserie. Mycket bra Niklas, jag rekommenderar den varmt. Du kan ju köpa den på DVD hehe...

I julas när jag var hemma i Västerås så hade jag lite svårt ibland att sova, så då tittadejag på Rome, och trodde att jag hade hamnat mitt i säsong två typ. Jag orkade bara se halva avsnittet, men jag har kommit på att jag sett vissa delar av de avsnitt jag tittar på nu, men bara halva, men det är nu som jag först fattar hur det hela hängde ihop.

Jag håller på att försöker ladda hem en ny HD-version av Rome-serien för det var så grymmast bra bild på Sopränos-avsnittet.

Nu i veckan gjorde jag 14 matlådor med kassler. Men igår så kom jag på att på helgen måste man ha lite fin mat, så då köpte jag en grillad kyckling och potatissallad med purjolök i. Bra va? Det kallas för variation! Tyvärr verkar det som om jag kanske inte kommer klara en månadskostnad på föda på under 1000 kr. Men man måste ju lyxa till det lite ibland. En grillad kyckling kostar 45 spänn. Det är jävligt dyrt, men ändå räcker det till 4 maträtter till mig och det är ganska bra... det blir ju typ 11,25 kr per maträtt, och det är ju mycket godare än pizza, och mycket billigare. Jag handlar aldrig pizza längre på min lokala pizzeria. Jag tycker inte att maten de serverar är tillräckligt fräsch helt enkelt. Senast jag åt där för typ ett och ett halvt, två år sen så hittade jag ett svart hårstrå i min Calzone. Sen dess går Marina Pizzeria på Virvelvindstorget FETbort.

Idag när jag var och kastade skräp så kom jag på att jag gillar att ta promenader. Men tyvärr är området jag bor i så jävla deprimerande att det är fan inte kul att gå här alltså. Nedgångna människor i slitna betonghus. Puh... Det enda stället jag skulle kunna tänka mig att bo på i framtiden är antingen mitt i stan i en fin storstad, eller ute på landet där man har nära till skog och fin natur. Här på Hisingen finns bara betong och socialister i träningsoveraller...

För övrigt anser jag att Henke Larsson är hajpad.

torsdag, januari 25, 2007

Tillrättalägganden

Jag har fått kritik för att jag använde ordet "äcklig" när jag syftade på den illbatting som skrek och sprang runt i en lägenhet ovanför eller under mig så att jag vaknade klockan 6 i lördags. Jag ber om ursäkt om mitt ordval har uppfattats som stötande, men om sanningen ska fram så kände jag verkligen hatiska tankar i det ögonblick jag vaknade. Kanske är det bevis på min bristande karaktär, att jag inte kan sätta mig in hur ett litet härligt busfrö känner när han får lust att springa runt och skrika och väcka folk klockan 6 en lördag, eller i det faktum att deras föräldrar låter barnet göra det.

Förlåt M. Jag tar tillbaka det. "Oresonlig" eller "Busfrö" kanske vore ett bättre ordval.

Sen vill jag också poängtera att jag inte hyste rasistiska tankar mot busschauffören samt att jag inte tycker att Annika Dahlström är en värdelös människa.

Så, då var det undanstökat.

Jag klarade tentan idag. Jag hade 44,5/52p och de hade av någon anledning kasserat två av frågorna. Förmodligen berodde det att frågorna hade en aningen för klinisk karaktär. Nåja, jag klarade den och det känns helt underbart. Nu är nästa tenta den 9 mars och jag kan koncentrera mig till fullo på den.

Jag trodde jag var bra på engelska, men jag har svårt att förstå vad de säger på Cityakuten, de pratar så jäklans fort. Kan de inte tagga ner lite!? I senaste avsnittet pratade de franska. Det var lite roligt. De var i Kongo. Fast sen blev det lite pinsamt så jag var nästan tvungen att byta kanal. Det var en doktor som var volontär i Kongo och innan han skulle mördas av rebeller så ställde han sig ner på knä och började be, och då fick rebellerna för sig att skona honom för de trodde att han var präst. Innan hade de hunnit med att våldta en kvinna, mördat en försvarslös geolog, samt en av läkarens kompisar som förklarat att de var volontärer som arbetade som läkare och att bota människor. Och så när han ställer sig på knä så lyser himlen upp och ber så blir han skonad. Hur amerikanskt kan det bli egentligen? Be till gud så ordnar sig allt. Jag har nästan tagit detta som ett tecken på att jag ska sluta titta på skiten och bojkotta serien totalt. Jag klarar inte när de smyger in sån där religiös amerikansk kreationsimpropaganda! Puh. Men jag tänker ge serien ett par chanser till.

onsdag, januari 24, 2007

Cityakuten och Darjeeling

Idag tittade jag på ett avsnitt av House igen. Det var en grej som jag blev helt förundrad över. Dr House fick nämligen för sig att själv obducera ett barn som dött!! Och inte nog med det, han analyserade cellbiopsier i mikroskop dessutom! Nåja, jag ska inte klaga så mycket. Det kan bli tröttsamt för er, men för mig är det en av mina favoritsysslor, att vara en smartass...

Dock var det här avsnittet bra, för äntligen så var det nån som dog! Min största farhåga var att alla som är med ska överleva och det ska bli happy ending hela tiden, men så är det tydligen inte!

Sen fick jag hem hela säsong 10 av en annan bra serie som heter Cityakuten. Jag har aldrig tidigare följt den, men känner att det kanske är dags. Och Niklas, för att rena mitt samvete så kan jag säga att den verkar rippad direkt från TV, och sen finns den inte heller att köpa på DVD. Synd synd...

Iallafall, Cityakuten verkar bättre, de har lite mer realistisk sjukvård, och dessutom är karaktärerna lite mustigare. Sen är det två engelsmän med också, och det livar upp det hela. Enda problemet är att det är otextat så jag hänger inte riktigt med i den medicinska jargongen, med alla bokstavskombinationer och diagnoser och hitan ditan.

Bara 14 matlådor kasslergryta idag.

Ikväll är det både Poirot och Arsenals semifinal i ligacupen samtidigt. Vad ska man välja!? Det blir nog till att bläddra lite.

Det är så jäklans kallt och snöigt ute så imorrn blir det att skolka lite och stanna inne hela dagen. Jag blir fasiken fysiskt sjuk av kyla. Fastän jag har elementet på för fullt under natten så vaknar jag ändå upp med värk i benet (brukar få det när det är kallt). Det är som om min kropp vet att det är kallt och ruggigt ute. Sen höll jag på att ramla när jag gick över gatan på Guldheden imorse... Om jag hade ramlat så hade jag åkt raka vägen hem och lagt mig i soffan.

Igår köpte jag jättelyxigt te i en affär som heter Kahls. Jag gick in och sa att jag skulle ha Darjeeling. Hon trodde jag var värsta connaiseuren, vilket jag förvisso är. Så jag köpte ungefär ett hekto Darjeeling för 50 kr. De kostade 45 kr hektot... ungefär dubbelt så dyrt som vanliga teer. Men gud vad gott. Darjeeling är min absoluta favorit. Jag tror till och med jag ska ta en liten kopp nu! Mmmm... tee!!

tisdag, januari 23, 2007

Doktor Hus


Jag har börjat följa en TV-serie. Jag brukar inte följa serier, och allra minst amerikanska TV-serier, men jag har dock känt mig så illa tvungen att börja följa diverse sjukhusserier, då det kan vara allmänbildande. Jag har gjort upptäckten att man kan ladda hem TV-serier på nätet i oslagbar bildkvalitet. Filmerna är i widescreen vilket passar min widescreen-data perfekt, och eftersom den är 17 tum så är det nästan som att titta på en liten fin LCD-TV.
Iallafall, serien jag börjat följa nu heter House och visas för närvarande på Kanal 5. Jag har börjat från första avsnittet och har redan klarat av tre stycken. Seriens uppbyggnad är samma i varje avsnitt. Det börjar med att en ung människa, som ser ut som en fotomodell blir sjuk på något sätt och sen ska dr House och hans tre kamrater på sjukhuset försöka luska fram vilken sjukdom det rör sig om. Och det är inga vanliga grejer... hittills har det varit en mask i låret som gett symtom i hjärnan, en kille som fått sin hostmedicin förväxlad med gikt-medicin på apoteket med hemska påföljder samt ett latent mässlingsvirus som ligger och spökar. Sen är det coola dataanimeringar på sjukdomarna.
Som medicine studerande så börjar jag omedelbart försöka diagnosticera patienterna, det är faktiskt riktigt kul!
Nåja, karaktärerna i serien måste vara de plattaste, tråkigaste idioterna som förekommit på TV. Jag fattar inte hur skådespelarna lyckas... eller skådespelare, två av Hugh Lauries (alltså dr House, han är engelsman förresten och spelar i Black Adder, bisarr kombination, här är han amerikans cyniker) kompanjoner är fotomodeller. Det är en man och en kvinna (till vänster om Hugh) och de ser så jävla bra ut att jag blir förbannad. De förlorar också all trovärdighet som doktorer. Kanske blir jag förbannade för att karaktärerna är så platta. De skulle utveckla dem lite... som de gör i Sopranos... men det kanske kommer? Första säsongen består av 22 avsnitt och jag har bara hunnit med 3... puh, måste hinna.
Förutom att två av kompanjonerna, tillika patienterna (en kvinna i första avsnittet, en man i andra avsnittet och en man i det tredje) spelas av personer med absolut perfekt utseende, så är den medicinska trovärdigheten lika med 0. dr Houses tre kollegor gör allting själva! De tar alla prover själva (var är sjuksköterskorna?), de analyserar biopsier (patologer anyone?), de gör till och med kirurgiska ingrepp!!!!!!! (kirurgerna är arbetslösa på det sjukhuset?).

Nåja, trots att serien egentligen är totalt värdelös så kan jag inte sluta kolla. Främst för att den är så snyggt filmad och passar bra på min fina LCD-data. Sen gillar jag Hugh Laurie. Sen lär man sig faktiskt endel också!
Förresten, om dr House betedde sig så som han gör mot patienterna så skulle han bli HSAN-anmäld 100 gånger om och fälld så det bara skriker om det.

Sen har jag laddat hem första säsongen av Rome också. Jag började titta lite på den serien i julas, men det var nog någon senare säsong. Jag gillar romarriket, och är lite fascinerad av den. Kanske är den lika allmänbildande som House?

lördag, januari 20, 2007

Sven AC = Leo DiC?

På allmän begäran har det framkommit att jag är väldigt lik Leonardo diCaprio. Personligen tar jag det som en oerhörd skymf mot min person då han ser förjävlig ut. Jag författade ett litet kollage så ni får göra era egna bedömningar:
















OK, då kanske inte riktigt likt, men nästan... eller inte alls...

Berättade jag förresten att det var ett jäkla fyverkeri häromdagen? Jag har aldrig sett nåt liknande, eller kanske på Disneyland. Och sen var det så att det var så låga moln så att allt lystes upp... det var asstora fyverkerier som sprängdes i molnen så det blev ascoolt när det sprängdes...

Barn som skriker och snö

Imorse vaknade jag av att en ungjävel skrek i nån av lägenheterna ovanför mig eller under mig. Det var typ en sexåring som sprang runt och skrek. Hur jävla dum i huvudet kan man vara så man inte håller koll på sina äckliga barn klockan 6.07 en lördagmorgon? De förtjänar fan ett kokstryk hela bunten. Jag tog på mig öronproppar kan tilläggas.

En rolig grej hände igår. Eller två egentligen, då den första var att jag var på James Bond på nya bion Bergakungen. Men när jag gick förbi Brunnsparkens hållplats så stod det en buss med dörren öppen, och plötsligt hör jag chauffören skrika till en tjej som gick på i den bakre dörren så hon gick av. Hon hade gått på på fel ställe på bussen. Och jag kände fasiken igen rösten! Det var den neurotiskt elake turkchauffören som jag fick åka med häromdagen! Han lät lika förbannad och stressad... haha... han kommer dö snart, eller orsaka nån hemsk olycka.

Nåja... idag var jag iväg till skolan och Björn och jag satt och läste hela dagfan. Det var väldigt trevligt. Jag drack en kopp te men det snöade som fan. Fast nu har det spöregnat så den decimetern som föll är helt borta. Tacka fan för det! Jäklans lappsnor.

Jag ska bli 90 år gammal. Det är mitt mål.

Gonatt.

torsdag, januari 18, 2007

Bussäventyr

Idag var nog den intressantaste bussturen jag tagit på länge. Jag sprang som en tok till barnklinikens busshållsplats för att hinna med 12.10-bussen. Hade nyss varit på en undervisningsrond med professorn som bl.a. är författare till min kursbok. Iallafall, när jag ser bussen stå på hållplatsen tror jag att jag kanske ska missa den och kutar som en gepard, och till min förvåning ser jag att den står kvar. Jag hinner med och när jag stiger på så ser jag en gammal man i 80-85-årsåldern stå med en krycka i bussen och busschauffören, en man från Mellanöstern skriker med brytning åt honom. Jag vet inte riktigt vad som har hänt men han verkar vara sur på att mannen försöker stämpla i nån viss apparat... "Gå bak i bussen", "Vi kommer jo stå här hela dågen!" skriker han för full hals! Gubben säger ingenting, han ser snarare chockad ut.

Kraftiga gasningar och bromsningar följer. Jag räknar att chauffören tutar sammanlagt 6 gånger under den 30 min långa färden. Kanske tror han han är i Teheran i rusningstrafiken. Bland annat tutar han åt en cyklist som cyklar mot grönt.

Vid Nordstans hållplats skriker han åt de som ska gå på: "Ni kan gå på i den andra dårren åckså!". Jag blir då lite full i skratt och tänker att han nog kommer dö i förtid.

På kvällen ringer en mycket trevlig man från Mellanöstern (dock inte samma som körde bussen), kanske Iran tycker jag att jag hör på dialekten. Han tycker jag ska ta ett extremt bra erbjudande, GP i tre månader för bara 110 kr i månadskostnad. Helt otroligt pris! Men hallå, det är ju inte alls så otroligt bra pris, jag betalar ju bara 125 kr i månaden för DN med studentpris. Jag är inte riktigt säker på att han förstod vad jag sa, han hade lite svårt att förstå mina formuleringar tror jag. Och då kan man ju fundera på varför man väljer att bli telefonförsäljare när man inte behärskar språket till fullo? Iofs, det är ju bättre att man jobbar än sitter hemma och får A-kassa, så alla sätt är bra...

En annan rolig grej. Jag har fått misstänkt mycket besökare på min blog återigen. Det beror på att någon har länkat från till min sida från Flashbacks forum. Tyvärr kan jag inte söka fram inlägget och vad de skrev, men jag jobbar lite på att hacka fram det... Alltid lika intressant...

onsdag, januari 17, 2007

Stickningar

Som sagt har jag varit på Östra denna veckan för lite grupparbeten om hepatit och dylikt. Igår fick vi också ynnesten att sticka varandra i en ven och ta ut blod på varandra. På mig gick det bra att sticka, jag är inte så stickrädd faktiskt. Jag tittade också under hela proceduren. Det enda som var lite äckligt var när jag såg blodet strömma ut från min arm in i det lilla röret, och hur blodet sedan skummade. Det var lite äckligt. Och sen att röret blev varmt, kanske inte så konstigt eftersom blod är varmt, men det var ändå lite, skumt liksom. Blodet ska vi använda sen i en laboration för att se om vi har tillräckligt med antikroppar mot herpes och vattkoppsvirus etc. Vi skojade om att de ska sätta upp en lista på skolan med alla som är herpesinfekterade, hihi hoho.

Så var det dock min tur att sticka. Det gick ganska bra men tyvärr fick jag ut för lite blod ur min stackars skolkamrat, och sen testade jag med att trycka in nålen lite längre på honom men det var ingen höjdare för det gjorde tydligen ont. Så då fick jag ta ut nålen och sticka honom i andra armen istället. Det gick mycket bättre och jag fick ut en rejäl mängd blod. Det svåraste var att trycka in röret i den där grejen och samtidigt hålla emot så man inte kör in nålen längre... Men det gick som sagt bra, det var inte så svårt faktiskt, bortsett från min misshandel vid första försöket.

Min gamla lärare från histologin, Annica Dahlström är på ropet i diverse media, då hennes bok har kommit ut. Hon säger bl.a. att män är sämre på att städa eftersom deras hjärna är byggd så, och att bisexualitet är en modenyck, samt att kvinnor är bättre mödrar p.g.a. deras hjärnors utformning.

Annica Dahlström är en riktigt rolig figur. Jag har respekt för hennes forskning. Jag litar mer på en hjärnforskare än nån feminist-kommunist som sitter och uttalar sig om saker hon inte förstår. Sen tror jag dock att miljön påverkar mer än vad vi tror, och att människan är mer benägen till förändring. Det ligger ju i människans natur att slå ihjäl folk vi inte gillar, men även om vi kanske vill det ibland så har vi lärt oss tygla dessa instinkter.

Det jag minns mest av Annica Dahlström är en fråga hon ställde på min histologitenta. Den löd: "Nämn ett ämne som verkar både endokrint och som transmittor". Jag svarade "Noradrenalin", vilket är rätt svar. På detta svar fick jag 0,5/2 p. Jag har i efterhand tänkt mejla henne och fråga henne vad hon tänkt för svar, men eftersom det gått nästan 2 år så känns det lite onödigt, dessutom fick jag godkänt på tentan.

Hon är också känd i vår klass för att hon hållit den kanske mest obegripliga föreläsning som någonsin skådats.

Dessutom rekommenderade hon att man skulle ta Magnecyl koffein när man kände sig lite trött. Det brukade hon göra nämligen.

Nu är det Poirot!

måndag, januari 15, 2007

Hurricane

I helgen var det nästan orkan. Det var knappt så man vågade gå utanför dörren. Och sen blåste det så mycket så det blåste av en grej från Elins hus.

Återigen lyckas jag hitta fina fynd på REA. På MQ sålde de ut vantar och slipsar, så jag köpte två par vantar och en fin röd slips. Sen när jag kom till kassan så trodde jag expiditen hade räknat fel men det var tydligen "köp 3 betala för 2". Så det var inte illa pinkat alls! Sen lyckades jag också hitta mina vinterskor (som om det behövs!?) som jag gått och spanat på med 100 kr rabatt på en affär i Nordstan. Så det var bara att slå till. Jo, sen blev det en semla också.

Imorrn ska vi till Östra och sticka varandra i armen bland annat. Blodet ska användas i nån lab där vi ska undersöka vilka fina antikroppar vi har i blodet.

Idag när jag spelade ett litet pokerparti så lyckades jag med bedriften att få AA (alltså Ess och Ess) som hand två gånger i rad! För er som inte vet hur poker funkar så kan jag informera om att det är den bästa starthanden man kan ha. Min kusin informerade om att det var 0,016 promilles chans att få det! Alltså 0,00016% chans! Alltså händer det bara kanske högst en gång i livet. Det här visar att jag kan ha en jäkla tur, men det borde ju också visa att jag kan ha en jäkla otur också. För är inte det typ samma risk som att råka ut för en hemsk flygolycka? Eller att jag ska få en stor trädgren i huvudet? Eller kanske typ samma chans som att vinna 80 miljoner på drömvinsten på Lotto?

Nåja... om det där bara händer en gång i livet så kanske jag borde sparat den händelsen tills en viktigare tävling eller med högre insatser... jag vet ju att jag aldrig nånsin kommer få det igen..

Soppa är gott. Jag ska nog gå in för mer soppa. Fast jag behöver nog en mixer att mixa den i...

fredag, januari 12, 2007

Årets fynd

Jaha, så var det då tenta idag. Det gick väl sådär kan jag säga. Det är väl ungefär 60/40 att jag klarar den. Fast oftast brukar jag alltid vara mer pessimistisk till hur det har gått efter att jag just skrivit den och sen när man får tillbaka den så har det gått mycket bättre än vad man kunnat tänka sig. Vi får se om det är så denna gången också... förhoppningsvis...

Men nu till nåt viktigare. Jag gick till Åhléns och intog min hamburgare givetvis. Och så gick jag loss på en riktig shopping spree i stan. Det var ju typ rea överallt. Så jag handlade tre stycken nya scarves. En svart, en brun och en röd. Jag har fakiskt satt mina tankar på att införskaffa nya scarves så det var bra. Det blev dock ingen slips som det brukar bli på rean. Sen gick jag till NK och kollade om de hade Shirt Factory-skjortor på rea, men de har så dåligt sortiment. Tacka vet jag NK i Stockholm! Sen hittade jag det bästa fyndet! På Åhléns var det typ rea på en massa parfymer, så jag fick en 100 ml Burberryparfym jag varit och testat och kikat på tidigare, en 100 ml duschcreme och en 100 ml after shave-lotion, allt för 300 kr i en fin presentförpackning. Ordinarie pris var 600 kr! Sen kollade jag på parfymen och enbart den kostar 600 kr! Helt otroligt pris! Jag är så nöjd med mina fynd.

Sen åkte jag hem och dammsög hela lägenheter. Justja, sen testade jag min första semla också... Från Dahls bakeri. Den var god enna.

Jag har börjat känna en väldigt stor önskan att flyga första klass. Jag har därför börjat spana in Singapore Airlines helt nya förstaklass-produkt som de ska installera på sina nya Boeing 777-300ER. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra för att ha råd med det då en tur och retur-biljett till Singapore kostar ca 60 000 kr. Men en dag ska det ske mina vänner, om det så är det sista jag gör!

Så här ser det ut. En skön stol, lyxig dinering, högteknologiska attiraljer. Vad kan man mer önska sig!?


En 23'' LCD-TV vid varje plats sitter ju inte helt fel....



Lite Dompa kanske? - Ja tack!
Sen får man med två Singaporeianer på köpet också...

torsdag, januari 11, 2007

Tenta imorgon!

Idag gjorde jag en liten kupp mot mig själv. Eftersom jag ställt om dygnet lite efter min Uddevallavistelse så gick jag upp vid kl 7 och satte mig med böckerna (eller papprena rättare sagt) redan kl 8.10. Sedan satt jag till kl 17.55. Ni kan ju själva räkna ut hur rolig den här dagen har varit...

Jag hörde nyss en rolig kommentar på TV4-nyheterna. Det var en tant som inte klassades som sjuk trots att hon verkligen var sjuk, så hon fick inga pengar från försäkringskassan utan var tvungen att gå till Soc. varje månad. Då sa hon: "Det känns så konstigt att jag ska behöva gå dit varje månad istället för att få en lön varje månad".

Så för henne är alltså sjukpenning en lön? En lön för vaddå? För att hon sitter hemma och dricker kaffe? Senast jag kollade är lön en summa pengar man får för ett utfört arbete. Är kaffedrickande ett yrke? Idiot. Inte så konstigt att Sverige blivit så bidragsberoende när vi begär att få ekonomiska allmosor av staten och dessutom kallar det för lön!

Fan. Jag är så jäklans trött så ni anar inte. Jag är totalt slutkörd i huvudet.

Det här är nog den kanske sämsta uppladdningen jag haft till en tenta någonsin. Jag har inte läst på någonting alls hela måndagen, tisdagen och onsdagen. Ofta brukar man ha en 3-4 dagar minst innan en tenta. Och jag är inte den personen som skjuter upp allting heller... nåja, det här har ju legat utom min kontroll, så jag får väl ta en omtenta i värsta fall. Jag kan iallafall säga att jag gjort allt jag kunnat göra faktiskt. Var riktigt effektiv på "lovet".

Har räknat ut att morgondagens tenta kommer bli den 18:e tentan jag skriver på läkarlinjen... det är många timmar i skrivsalen på Viktoriagatan 30 indeed.

Det ska kännas så skönt att vara lite ledig. Jag funderar på den där Åhlénsburgaren som sagt... fast kanske jag blir klar så tidig så att det blir tråkigt att gå runt på stadens torg. Tentan börjar kl 8 och man får hålla på till kl 11. Tror jag nog kommer sitta till kl 9.30... men som mest till kl 10.

Hejdå

måndag, januari 08, 2007

Uddevalla, mon amour!

Jag tror jag missat nåt när det gäller den så kallade "Bildt-affären". När han blev utrikesminister efter valet så granskades ju hans aktieinnehav och han meddelade att han avgått ur Vostok Naftas styrelse, men att han hade optioner som skulle falla ut i december och som han skulle ta ut. Så vad sker då när Bildt tar ut de fyra miljonerna som han har rätt till för sitt styrelsearbetet? Jo, då minsann blir det ramaskri. Jag hänger inte med riktigt... det kom ju knappast som en överraskning. Fast iochförsig. Om Bildt verkligen vill göra det enkelt för sig så kan han ju sätta pengarna i nån etisk fond eller typ skänka hälften till de fattiga barnen i Afrika. Jag hade nog gjort det iallafall...

Nåja, detta om detta. Det är ändå nästan 4 år till nästa val.

Idag var jag i Uddevalla på infektionskliniken. Jag hann prata med två patienter och ta lite status. Det var väl ganska roligt. Jag gick upp klockan 5.10 imorse och kom innanför dörren klockan 17.40. Ungefär som jag trott. Och sen är det tenta på fredag. Den kommer jag kugga och flunka, men vad ska jag göra? Sätta mig med böckerna nu eller? No fucking way...

Imorgon kanske jag ska göra en lumbalpunktion. För er som inte vet vad det är så kan jag berätta att det innebär att man tar en stor nål och trycker in den i ryggen och för in den i ryggmärgskanalen på en patient för att droppa ut lite cerebrospinalvätska. Det kan nog inte vara så svårt. Vi fick faktiskt öva på att sticka i stoppningen på stolarna vi satt på... Äh, vafan, det är bara att sticka... så jäkla svårt kan det inte vara. Det enda som kunde hända var att man råkade trycka lite på disken i ryggraden om man tryckte för långt, men det får vi försöka undvika!

vi hörs!

söndag, januari 07, 2007

14 matlådor

Tillbaka i Göteborg efter en hektisk men trevlig jul.

När jag åkte hem i förrgår, givetvis i 1 klass så skulle jag sätta mig på min plats i vagnen. I vagnen satt endast en person, i övrigt var det helt tomt. Så var tror ni då att denne person sitter? Jo, han sitter självklart på min plats. Vad är oddsen egentligen? Sen sa jag till honom att det där egentligen var min plats men att det går bra eftersom det verkar helt öde. Fast då sa han ingenting, och då kom jag på att det nog berodde på att han satt och sov. Eller så satt han bara på sin plats och blundade. Resan flöt mycket fint. Jag gick i väg till restaurangvagnen och hämtade de obligatoriska gratiska dryckerna som bjuds i 1 klass. Det var så roligt. Nästan helt fullpackat i tåget, och en massa äckliga barn som sprang runt i familjevagnen. Det kändes så tryggt att komma tillbaka till 1 klass-vagnen där det var mjuk belysning, sköna säten, och bara 3-4 personer i hela vagnen. Dock lyckades jag se en tjej som tjuvåkte mellan Örebro och Kumla. Hon satt längst bak i vagnen och kurade ner sig i ett mörkt hörn. Konduktören såg henne inte för han bara tittade in i den delen av vagnen. Hade han kommit en gång till så hade jag pekat...

Jag har ådragit mig en förkylning. Jag hostar lite slem och känner mig väldigt trött. Idag har jag suttit ungefär från 10.20 till 16.30 och läst om infektion, eftersom jag har tenta på fredag och inte kommer ha så mycket lästid nu under veckan. Men är är så trött... jag har inte fått sova ut riktigt känns det som. Imorse var jag tvungen att gå upp tidigt och ta spårvagnen till Coop Forum och handla mat. Gissa vad jag handlade? Jo, givetvis kassler. Och jag slog ett nytt rekord när det gäller kasslergrytan som jag brukar göra. Nu fick jag ihop det till 14 matlådor! Fjorton stycken! Det tycker jag var på gränsen till otroligt.

Imorrn ska jag till Uddevalla på infektionsklinikstjänstgöring. Tåget går kl 6.40. Mein gott alltså. Hur fasiken ska jag orka det? De är störda... Fast vi blir bjudna på mat iallafall så jag slipper äta kasslergryta tre luncher iallafall... Och på fredag är det tenta. Hur i allsindar ska det gå? kanske åt helvete, kanske bra, vi får se. Jag längtar bara tills den är över...

over and out.