lördag, oktober 28, 2006

Bra story? Kolla aldrig källan...


Roligt att se hur media valt att skriva om Carl Bildts aktieinnehav. Kanske var det så att de blev sura ute på redaktionerna när de blivit av med Stegö och Borelius och tänkte att nu är det minsann dags att hitta nåt nytt att skriva om. Då vänder vi oss mot miljonären Bildt istället!

Usch och fy! Bildt har aktier för miljontals kronor i Vostok Nafta som är involverade i det statliga Gazprom i Ryssland. Hur kan han fortsätta? Här är det jäv så det skriker om det! Avgå!

Om medierna hade varit lika bra på att dubbelkolla sina källor som de var på att gräva fram skit och ställa till med moralkalas så hade de sett att Bildt sålt av alla sina aktier i företaget. Men det var det tydligen ingen som bemödade sig med att skriva. Den stora "nyheten" var således en lögn. Medierna gick ut för att jaga väderkvarnar men glömde att boka flybiljetten ner till Holland.

Och optionerna ska han sälja så fort det blir juridiskt möjligt. Så tyvärr mina vänner på vänsterkanten, det blir inget nyval nu heller.

När jag läste franska på högskolan så hade jag en fransk lärare. Han ställde den retoriska frågan om det inte är bra att riksdagsmedlemmarna har riktigt bra betalt för att göra dem immuna mot korruption och dylikt? Och detta är mina vänner en rimlig åsikt. Carl Bildt förde fram den imorse i Nyhetsmorgon lördag. Han berättade att nere på kontinenten ses det som en fördel om politikerna har sitt på det torra ekonomiskt. På så sätt slipper våra folkvalda klippa kvitton eller betala Toblerone med riksdagskortet, eller försöka sko sig på fördelaktiga pensionsavtal.

Bildt kommer aldrig att försöka sko sig på skattebetalarnas bekostnad. Han är miljonär och har skapat sin förmögenhet på egen hand. Är inte det att föredra? Jo visst fan är det det...