fredag, oktober 27, 2006

Vänstern = dåliga förlorare

Jag hade förmånen att ha en liten diskussion igår kväll med en gammal skolkamrat vars åsikter återfinns på vänsterkanten. Det han sa bekräftade mina fördomar om hur folk i vänstern resonerar efter det historiska valresultatet.

Vänstern har nämligen visat sig vara den värsta samlingen dåliga förlorare du kan tänka dig!

Det började med att min käre vän ritade upp det sedvanliga vänsterinriktade domedagsscenariot. Moderaterna tar från de fattiga för att ge till de rika (när i själva verket den vanlige LO-arbetaren får en skattesänkning även efter det att de höjda A-kasseavgifterna är betalade). Jag förklarade då för honom att detta är vad majoriteten av svenska folket ville ha och att han därför måste acceptera detta. Och då kom det komiska. Min vän förklarade för mig att majoriteten inte alls ville ha detta. Folk hade helt enkelt inte vetat vad de röstade på (!). Som en ulv i fårakläder lyckades tydligen borgarna maskera sitt valprogram inför väljarna så att de vann ett helt riksdagsval! Fantastiskt och utan motstycke i svensk politisk historia, kanske världshistorien om detta faktum skulle visa sig riktigt.

Nu anser jag att synen på väljarna som min käre kamrat har är talande för vänsterns uppfattning om vad demokrati är för något. För många sossar och vänsterpartister bör demokratiska beslut enbart respekteras då folket röstar ”rätt”. Detta märktes inte minst under EMU-valet då Göran Perssons och Anna Lindhs syn på väljarna som okunnigt avskum bidrog till ett enligt mig mycket sorgligt beslut.

Marita Ulvskog sa efter den historiska valförlusten 1976 till borgarna att det hela kändes som en ”statskupp”. Detta är målande för den socialdemokratiska världsbilden. Att Partiet är Staten och att alla tendenser till kritik mot den socialdemokratiska hegemonin är ett angrepp på Sverige självt på gränsen till förtal och brottslighet.

Vänstern har under alla år haft problem med sin demokratisyn, och detta visar sig inte minst efter valnederlaget. Socialister är de sämsta förlorarna du kan tänka dig. De har enligt dem själva monopol på att tycka vad som är rätt för den enskilde medborgaren.

När den nye statsministern skulle väljas i Riksdagen efter valet så röstade hela vänsterblocket mot förslaget som lagts fram av talmannen. Detta för att visa att de tänker driva en ”intensiv opposition”. Jag kan inte minnas om att detta hänt tidigare. Det är kutym att det förlorande blocket lägger ned sina röster av respekt för valresultatet. Här fick vi alltså en övervikt med 8 röster då förslaget Fredrik Reinfeldt vann med 177 röster mot 169. Som om de ville visa att den nyvalda folkmajoriteten var fiktiv.

Personligen tycker jag mest att detta tilltag av vänstern gränsar till det komiska. Jag blir så upprymd över deras ”dåliga-förlorar-mentalitet”. Det är roligt att höra hur de kritiserar väljarna för deras felval. Jag ryser av välbehag när jag ser deras egen brist på rannsakan. Och jag njuter varje sekund i visshet om att vi har fyra år av borgerligt styre framför oss oavsett vad som händer. Och det finns ingenting som bittra kommunister och socialister kan göra åt det!

Ack, denna lycka!