söndag, mars 18, 2007

Der Führer

Så har då Måna Sahliv blivit vald till führer för det Socialistiska partiet. Jag tycker det är roligt att följa medierapporteringen runt valet av henne som ordförande. Det pratas hela tiden om hur hon kommer bli som statsminister och vilka egenskaper hon måste tona ned respektive lyfta fram. Mediekåren har tydligen bestämt sig att de här 3,5 åren innan valet 2010 bara är en transportsträcka inför Mona Sahlins tillträdning på posten som statsminister. Det kommer bli olidligt. Hon och hennes anhang kommer utmålas i media som de rättmätiga ledarna och att Reinfeldts regering är nån sorts övergångsregering utan mandat för att regera.

Personligen bryr jag mig inte om opinionsmätningar förrän kanske ett halvår innan valet. Innan dess är det inte bara ointressant, utan också helt meningslöst.

Det största minnet jag har av Mona Sahlin och som jag alltid associerar henne med är ett uttalande hon gjorde i Aktuellt för ett antal år sedan. Hon sa då att socialdemokraterna skiljer sig från borgarna eftersom borgarna medvetet vill försämra och försvåra för folk i allmänhet. Detta är en av anledningarna till att jag avskyr henne. Alltifrån hennes dialekt, röstläge, populism, överlägsenhet, frisyr stör mig, och därför önskar jag henne all olycka i hennes politiska karriär.

Personligen hoppas jag att jag kan luta mig tillbaka och inom nåt år njuta av nån ny kvittoskandal eller deklarationsmiss. Vi har redan sett vilka upprörda känslor det skapar bland pöbeln.

Blir hon mot förmodan valvinnare 2010 kommer hon bli den mest katastrofala statsministern detta land nånsin har skådat. Hon är helt enkelt inte tillräckligt kompetent för att leda detta land. Sanna mina ord!