torsdag, april 19, 2007

Det bästa ESC-introt någonsinJag har tittat på lite olika introduktioner till Eurovision Song Contest under de senaste åren, och kommit fram till att introt till ESC 2000 i Stockholm är det särklass bästa introt under alla dessa år. Det andas high-tech, wapcity och IT-bubbla. Vi slipper se dansande ukrainare i folkkostym, och löjliga turistpanoramabilder över ruiner och landskap och glada infödingar som rider på åsnor. Det här är subtilitet, konst och vackert! Att få Globen näst intill knäpptyst innan den lilla blondinens "Welcome Europe", är så genialiskt att det förslår!

Jag tittade igenom de senaste årens intron, och sett att de ofta upplåter möjlighet för föregående års vinnare att promota sin nyaste singel. Charlotte Perelli fick inte ens vara med i festivalen 2000! Helt rätt!

Väntar med spänning på Finlands intro iår. Hoppas det blir lika flashit som 2000, med nordisk kyla före öst- och sydländsk promotion- och turistinformation!

4 Comments:

Blogger Niklas Udd said...

Du har helt rätt! ESC-introt 2000 var helt fantastiskt bra. Jag tittade på det rätt många gånger efter tävlingen. Den, av SVT, webbsända versionen var dessutom utan kommentatorprat så den var ännu bättre.

Det är riktigt snyggt gjort med alla detaljer också. Exempelvis ändras det lysande frågetecknet i taket till ett utropstecken när vinnaren koras på slutet.

Jösses, vilket år. Just 2000 var ju faktiskt året vi såg stjärnor som Alsou och Ines vara med.

7:19 em  
Blogger Niklas Udd said...

Apropå Alsou: http://www.youtube.com/watch?v=ksvB0kuH2To

Så himla bra!

3:01 em  
Blogger Niklas Udd said...

(Tramspratet i slutet av låten kan ignoreras.)

3:02 em  
Blogger Anders C said...

Hehe... jag tycker han hade en viss poäng. Visst är hon en bastant kvinna, med en ganska säregen röst, men tyvärr sviktar den ibland.

Men men, man måste ju inte njuta av henne live... det finns ju röst-synchar...

9:04 em  

Skicka en kommentar

<< Home