fredag, maj 11, 2007

Uselt värre, nej värre än uselt

Den här tävlingen har spårat ur. Jag har ett tips för hur man ska göra. Man har två semifinaler, alla länder får kvala. I ena semifinalen tävlar alla ursprungliga länder (läs västländer), och i den andra tävlar allt östpack. Lika många går vidare från varje semifinal. Kanske typ 10 i varje grupp.

Sen har vi 10 västländer och 10 östländer i finalen. Endast de 20 länder som är med i finalen får rösta. Då slipper vi den här farsen, och då kanske bästa låten kan vinna för en gångs skull.

Svante Stockselius har endel att tänka på, men jag tror att det kan bli bra om han är beredd att göra lite radikala ändringar.

Alternativet är att ta in fler västländer så det blir lite balans. Luxemburg, San Marino, Liechtenstein, Färöarna, Grönland, och Vatikanstaten (Benedictus på rap) ligger väl närmast till.

För övrigt, hur fan tänkte finnarna med scenen!? De packar en arena full med 15 000 personer och sen får artisterna stå på en liten rund plutt och sjunga. Och de kan inte röra sig fritt för det står upp nån sorts plastgrej och är i vägen... De kunde haft en enorm scen, och låtit artisterna nyttja catwalken, alternativt dragit in publiken närmare scenen.

My god vad uselt.