lördag, januari 27, 2007

Våren är här, eller den VAR här iallafall...

Så igår kom då äntligen våren till oss här i Göteborg. För mig var det så underbart för jag hatar snö med allt vad det innebär. Så all skitsnö försvann. Japp, så är det, nu är det åter grönt på gräs och torg och tacka fan för det säger jag bara. Tyvärr blev det lite kallare idag så regnet har frusit på, men det gör inget. Bara vi slipper all snö.

Nåja. Igår var jag på ett seminarie om diverse mag-/tarminfektioner. Det var ganska intressant, men den roligaste stunden av alla var när vi slutade. Sådetså. Snacka om frihetskänsla. Igår fick jag förresten brev från CSN med min acumulerade studieskuld. Bara 135 000 kr. Som hittat.

Idag läste jag lite skolarbete ett par timmar imorse. Men sen var det så tråkigt så då fick jag för mig att städa upp lite i köket och att gå och slänga tidningar och gamla plastförpackningar.

Jo förresten, igår så tittade jag på det Sopranosavsnitt som jag missade p.g.a. en tågresa i höstas. Och det var helt otroligt. Jag laddade hem nån sorts HDTV-version som var på 800 megabajt. Och jag har aldrig sett en sån bra bildkvalitet som det var alltså. Helt otroligt! Och sen på min fina LCD-data så blev det ju som att jag tittade på en liten fin LCD-TV. Helt makalös bildkvalitet var det! Man såg kvisslor och pormaskar i högdetalj i fru Sopranos feja.

Sen har jag fortsatt att titta på Rome som är min nya favoritserie. Mycket bra Niklas, jag rekommenderar den varmt. Du kan ju köpa den på DVD hehe...

I julas när jag var hemma i Västerås så hade jag lite svårt ibland att sova, så då tittadejag på Rome, och trodde att jag hade hamnat mitt i säsong två typ. Jag orkade bara se halva avsnittet, men jag har kommit på att jag sett vissa delar av de avsnitt jag tittar på nu, men bara halva, men det är nu som jag först fattar hur det hela hängde ihop.

Jag håller på att försöker ladda hem en ny HD-version av Rome-serien för det var så grymmast bra bild på Sopränos-avsnittet.

Nu i veckan gjorde jag 14 matlådor med kassler. Men igår så kom jag på att på helgen måste man ha lite fin mat, så då köpte jag en grillad kyckling och potatissallad med purjolök i. Bra va? Det kallas för variation! Tyvärr verkar det som om jag kanske inte kommer klara en månadskostnad på föda på under 1000 kr. Men man måste ju lyxa till det lite ibland. En grillad kyckling kostar 45 spänn. Det är jävligt dyrt, men ändå räcker det till 4 maträtter till mig och det är ganska bra... det blir ju typ 11,25 kr per maträtt, och det är ju mycket godare än pizza, och mycket billigare. Jag handlar aldrig pizza längre på min lokala pizzeria. Jag tycker inte att maten de serverar är tillräckligt fräsch helt enkelt. Senast jag åt där för typ ett och ett halvt, två år sen så hittade jag ett svart hårstrå i min Calzone. Sen dess går Marina Pizzeria på Virvelvindstorget FETbort.

Idag när jag var och kastade skräp så kom jag på att jag gillar att ta promenader. Men tyvärr är området jag bor i så jävla deprimerande att det är fan inte kul att gå här alltså. Nedgångna människor i slitna betonghus. Puh... Det enda stället jag skulle kunna tänka mig att bo på i framtiden är antingen mitt i stan i en fin storstad, eller ute på landet där man har nära till skog och fin natur. Här på Hisingen finns bara betong och socialister i träningsoveraller...

För övrigt anser jag att Henke Larsson är hajpad.